24 Kasım 2010 Çarşamba

BİENAL'DE MÜZİK VE BEDEN PERFORMANSLARI



Bienal birçok beden, müzik performanslarını içeren etkinliklerle renklenecek. İzleyiciler farklı türde müzik gruplarının sahneleyeceği konserler, drama, tiyatro, dans içerikli beden performanslarını bienalle eş zamanlı olarak Haydarpaşa Garı’nda kurulan sahnede izleme imkanı bulacaklar.Ayrıntılı bilgi için
http://www.istanbul2010.org/HABER/GP_775315

Sanat ve Arzu Seminerleri


Sanat ve Arzu Seminerleri Kasım oturumunda kamusal sanatçı ve düşünürlerin sunuşlarına, derslerine, performans ve gösterimlerine yer veriyor.Seminerler eleştirel, sanatsal ve kuramsal pratikleri bir araya getirmeye yönelik bir buluşma olarak tasarlandı. Önümüzdeki senelerde de sürmesi planlanan seminer dizisi, disiplinlerin sınırlarını yerinden etmeye yönelik bir kültürel platform olarak düşünülüyor.
Sanat ve Arzu, izleyicilerini bu platformda birlikte tartışmaya çağırıyor Sanat ve Arzu Seminerleri 23, 24, 26 Kasım ve 3, 21 Aralık tarihlerinde Fransız Kültür Merkezi ve Sanat Limanı’nda gerçekleşecek.
[www.sanatvearzu.net
organizasyon@sanatvearzu.net

Ruhr Filmleri Beyoğlu Sineması'nda


26 Kasım – 2 Aralık 2010 tarihlerinde Beyoğlu Sineması'nda 2010 Ruhr Alman Filmleri Haftası gerçekleştiriliyor. 6 kısa, 7 uzun filmden oluşan filmlerin tümü, Ruhr Bölgesi ve Kuzey Ren Vestfalya ile bir ilişkisi veya bağlantısı olan filmler. Detaylı gösterim programına www.sinemasalbulusma.org adresinden ulaşılabilirsiniz.

Avrupa Yazarlar Parlamentosu


Yaşar Kemal’in Onur Konuğu olarak katılacağı etkinlikte Adalet Ağaoğlu, Hari Kunzru, İskender Pala, Jason Goodwin, Tahsin Yücel, Nedim Gürsel, Mario Levi, Glenn Meade, Doğan Hızlan, Vikram Seth, Gündüz Vassaf, Cevat Çapan ve PEN International Genel Sekreteri Eugene Schoulgin gibi önemli yazar, eleştirmenler yer alacaktır. AYP, üç gün boyunca devam edecek ve sadece ana akım edebiyatların değil Malta’dan Slovenya’ya tüm çevre ülkelerin temsil edileceği parlamentoda Avrupa Birliği’nin 27 ülkesinin tamamından 100'ü aşkın katılımcı yer alacak.

25- 27 Kasım 2010
Hilton Convention Center, Harbiye
http://www.yazarlarparlamentosu.org/tr.html
*Bütün oturumlar için akredite zorunludur.
Başvurular için : info@europeanwriters.org

22 Kasım 2010 Pazartesi

Kameraphoto’dan A State of Affairs Sergisi


13 Portekizli fotoğrafçıdan oluşan Kameraphoto Fotoğrafçılar Birliği’nin 13 farklı şehirde, Beirut, Detroit, Gaza, İstanbul, Johannesburg, Macao, Madrid, Mexico City, Moskova, Yeni Delhi, Reykyavik, Sao Paolo ve Tokyo’da daha önce gerçekleştirilen, güncel konuların ve fotografik görsellerin günlük yaşamda görselleştirilmeleri, kamuoyu ile paylaşılmaları konularını temel alan “A State of Affairs” adlı fotoğraf sergisi 18 Kasım – 18 Aralık 2010 tarihleri arasında, İstanbul’da Cezayir Restaurant Sergi Mekanı’nda sergilenecek.

İstanbul 2010 İnanç Turizmi Zirvesi


İstanbul 2010 İnanç Turizmi Zirvesi 23 – 24 Kasım 2010 tarihlerinde Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayında düzenlenecek.

Uluslararası boyutlarda, yerli ve yabancı, konusunda uzman akademisyenler, teologlar, din adamları, turizmciler, gazeteci ve yazarların konuşmacı olarak iştirak edeceği zirveye katılım formunu doldurarak ücretsiz kayıt yaptırabilirsiniz. Detaylı bilgi için
http://www.inancturizmizirvesi2010.com

Kassas’ın İstanbul turnesi başlıyor


İstanpoli projesi kapsamında seyirciyle buluşan ilk gösteri ‘Kassas’, projenin kapanışı için tekrar sahnede, bu sefer İstanbul’un dört bir yerinde. Ücretsiz olarak hem de.

22 Ekim Pazartesi günü Kağıthane’den başlayarak; Kartal, Küçükçekmece, Bahçeşehir, Maltepe, Zeytinburnu, Tuzla, Ümraniye, Samandıra’yı dolaşacak; 8 Aralık Çarşamba günü Güngören’de noktalanacak.Programın detaylarına http://www.istanbul2010.org/HABER/GP_799779 adresinden ulaşabilirsiniz.

Kültür Yönetişiminde Yeni Yaklaşımları tartışıyoruz


İstanbul’un Avrupa Kültür Başkentliliği sürecinde oluşturduğu ve oluşturacağı kalıcı kültür politikalarına temel sağlamak ve Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne giriş sürecine katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen sempozyum üç gün sürecek.

Sempozyuma Türkiye, Fransa, İngiltere, İsveç, Almanya, Fransa, Avusturya, Hollanda, Malta, Romanya, Danimarka, Finlandiya ve Slovenya’dan katılan uzmanlar geleceğin dünyasını biçimlendirecek öneriler getirecekler, Türkiye ve Avrupa’daki mevcut kültür politikalarını küreselleşen dünyanın yeni koşullarında yeniden değerlendirecekler.

24-25-26 Kasım 2010/ 10.30– 17.30
Kadir Has Üniversitesi, Haliç Kampüsü, Haliç Konferans Salonu
Herkese açık
http://www.istanbul2010.org/HABER/GP_799764

21 Kasım 2010 Pazar

İstanbul'da Bir İtalyan: Callisto Guatelli Paşa


Etkinlik ücretsizdir.

Batılılaşan İstanbul’un Rum Mimarları Sergisi



Sergi 3 Aralık’a kadar Mimar Sinan Üniversitesi Osman Hamdi Bey Salonu’nda ve
17 Aralık 2010 -16 Ocak 2011 tarihleri arasında Beyoğlu - Sismanoglio Megaro binasında görülebilir.



Sergi, İstanbul’un belirli bölgelerinde 19. ve 20. yüzyılın başında kentin modernleşme tarihine ışık tutan Rum mimarların yaşam öykülerinin ve eserlerinin sunulduğu bir çalışmayı kapsıyor. Çalışmada, bugün hâlâ Eminönü-Karaköy-Beyoğlu-Cihangir-Pangaltı-Adalar-Boğaziçi-Kadıköy çizgisi üzerinde ve çevresinde bütün görkemleriyle ayakta duran, bu bölgelerin günümüzde de geçerliliğini sürdürerek mimari karakterinin oluşmasını sağlayan iş hanları, kiliseler, okullar ve apartmanların Rum mimarlarının eserleri yer alıyor.

13 Kasım 2010 Cumartesi

“21.Yüzyılda Yaratıcı Şehirler ve Endüstriler Sempozyumunun Ardından


İstanbul’da mevcut yaratıcı kültür potansiyelini, bir devlet-hükümet politikası ve buna destek verecek uluslararası bir kültür stratejisiyle bağdaştırmayı amaçlayan Yaratıcı Şehirler ve Endüstriler Sempozyumu 11 ve 12 Kasım 2010 tarihleri arasında YTÜ Oditoryumu’nda gerçekleşti.

Sempozyumun hedefi, İstanbul’da, Birleşmiş Milletler Ticaret ve Kalkınma Örgütü UNCTAD ile ortaklık kurarak, bu şehirde yaratıcı kültür endüstrisi oluşturmanın yol ve yöntemini araştırmaktı.

40 kadar konuşmacının yer aldığı sempozyumda “Yaratıcı Şehir ve Endüstriler: Gelecek Tasarıları ve Zorlukları”, “Yaratıcı Şehirlere Küresel Bakış”, “Ulusal ve Kentsel Ekonomik Büyüme Modeli Olarak Yaratıcı Endüstriler 1-2”, “Yaratıcı Endüstriler ve Girişimciler”, “Küresel Şehirlerin Derecelendirilmesinde Yaratıcı Endüstrilerin Rolü” başlıkları altında 6 oturum gerçekleştirildi.İkinci günün sonunda ise İsmail Ertürk ve “Yaratıcı Şehirler” kavramını ortaya koyan Charles Landry’nin moderatörlüğünde “İstanbul: Kültür Başkenti’nden Küresel Yaratıcı Şehre” başlıklı bir yuvarlak masa oturumu yapılarak İstanbul’da kısa vadede kurulması planlanan Yaratıcı Şehirler ve Endüstriler Enstitüsü hakkında görüşler paylaşıldı.

İstanbul Minyatürleri MetroCity Alışveriş Merkezi'nde




İstanbul’da minyatür geleneğinin önemli bir parçasını oluşturan Cahide Keskiner Atölyesi işbirliği ile 10 Haziran – 18 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen “İstanbul Minyatürleri” sergisi şimdi MetroCity'de.

12 – 21 Kasım tarihlerinde, 10.00 – 22.00 saatleri arasında MetroCity Alışveriş Merkezi zemin katta ücretsiz olarak görülebilecek. Sergide, İstanbul’a ait surlar - sur kapıları, anıt ağaçlar, kuşlar ve yalılar olmak üzere dört tema üzerine resmedilen toplam 72 minyatürün yer alıyor.

Batılılaşan İstanbul’un Ermeni Mimarları Sergisi








19. ve 20. yüzyıllarda İstanbul’un mimari çehresinin Batılı anlamda değişmesinde Ermeni mimarların oynadığı rol vurgulandığı sergi, Mimar Hasan Kuruyazıcı’nın küratörlüğünde yürütülüyor. Günümüzde çoğu artık hatırlanmayan yaklaşık 40 Ermeni mimar, Kurtuluş, Pangaltı, Taksim, Cihangir, Tarlabaşı, Tünel, Galata, Eminönü ve Mahmutpaşa’da inşa ettiği 100’ü aşkın bina ile tanıtılıyor.

Tarih:9 Aralık 2010- 2 Ocak 2011
Yer:İstanbul Modern Sanat Müzesi

Ben Mehmed Siyah Kalem, insanların ve cinlerin ustası


Mehmed Siyah Kalem yüzyıllar boyunca bu sözü ile tanındı.15. yüzyılda Orta Asya bozkırlarında yaşayan Siyah Kalem, göçerler, sıradan insanlar, dervişler, hiristiyan keşişler, budistler, şamanlar gibi çok farklı kültür ve dinlerden insanların bir arada yaşadığı ortamları canlandırmasıyla hatırlanıyor.Siyah Kalem’in sanatının eşsizliği insan ve gündelik hayat dışında, doğaüstü yaratıkları betimlemesinde de yatar.

‘BLACK PENCIL’ için solist beş müzisyenden oluşan, eşine rastlanılmamış bir müzik grubu kurulmuştur. Sanatçılar halen Hollanda’da yaşamakla beraber, konser kariyerlerine farklı ülkelerde verdikleri performanslarla devam etmektedirler. Blokflüt’ü Jorge Isaac, Panflüt’ü Mathijs Koene, Viyola’yı Esra Pehlivanli, Ud’u Mehmet Polat ve Vurmalı Çalgıları Enric Monfort çalmaktadır. Bu enstrumanlar, akustik ve elektro akustik müzik birleşiminde kullanılmaktadır.

Ayrıca, Marcel Wierckx tarafından hazırlanan video projeksiyonuyla Mehmed Siyah Kalem’in minyatürlerinin estetiğinin ve renkleri de bizimle.

Konser Programı:
22.11.2010 / Sabancı Gösteri Merkezi/ 20.00
23.11.2010/ Koç Üniversitesi Sevgi Gönül Kültür Merkezi/ 20.00

TÜRK - ALMAN PAZARI “KABİNE”


Alman sanatçılar İstanbul’da Türklerin, Türk sanatçılar Freiburg’da Almanların gerçekliklerini keşfetti:

“Öteki” benim kültürel kimliğimi nasıl algılıyor?
“Öteki” benim kimliğimin içinde ‘yeni’ olan neyi keşfediyor?
“Öteki” benim ikonlarımı nasıl tanımlıyor?

Her iki ülkenin kültürel kimliğini belirlediğine inandığımız 20 ikon, Kabine projesinde yer alan 10 sanatçı ile buluşuyor, bu 30 kabine üyesi birbirleriyle yüzleşiyor: Turgut Özal ile Helmut Kohl, Alice Schwarzer ile Bülent Ersoy , Gudrun Ensslin ile Deniz Gezmiş tiyatroda buluşuyor. Türk bir kontrtenorun Alman bir pop şarkıcısı ile karşı karşıya geldiği, dansçılar, müzisyenler ve oyuncuların kendi ikonları ile oyun oynadığı, Türklerin Alman, Almanların ise Türk olduğu bu Kabine’de , tüm fraksiyonlar ortak gündemi yakalamaya çalışıyor:

Demokrasi nedir? Nereye gidiyor?
Ortak bir Avrupa fikrinin geleceğine giden yolu kim gösteriyor?
Kim en iyi propaganda yapıyor ve insanların tepesinin tasını en çok kim attırıyor?
Bu pazarın en eğlenceli köşesi neresi ve bu pazarda en güzel bira, en güzel çay nerede içilir?

8 Kasım 2010 Pazartesi

Gençlik Konserleri


AB Hibesi kapsamında yürütülen projelerden biri olan "İstanbul & Pori Müzik Ağı"nın etkinliklerinden biri olan Gençlik Konserleri'ne hepiniz davetlisiniz.

3 Kasım 2010 Çarşamba

Yemek sonrası oturumdan görüntüler / Some views after the lunch break


Boğaziçi üniversitesi sosyal politika formundan Başak Akkan(From Social policy forum at Boğaziçi university) ; İstanbul Bilgi üniversitesinden Doç. dr. Serhan Ada(From Bilgi university) ; Phillipps üniversitesinden Sandra Habbeck (From Phillipps university-Marburg) ; İstanbul Bilgi üniversitesinden moderatör Prof. dr. Nurhan Yentürk (From İstanbul Bilgi university,moderator) , "Gönüllülük-Hizmet-Savunuculuk" oturumundayken / At the session of "Volunteerism-Service-Advocacy"


Sandra Habeck'in iletişim adresi ve sorular bölümü / Sandra Habeck's communication address and the questioning part


Serhan Hoca'ya son soru, gönüllüler ne yapacak? / The last question to mr.Ada, what will the volunteers do?

Uluslararası gönüllülük sempozyumundan bazı kareler/ Some pictures from international symposium on volunteerism


3 Kasım 2010'da ilk konuşmacımız olan gönüllü koordinatörlerimizden Murat Alemdar ,açılış konuşmasını yaparken.. / While our volunteer coordinator Murat Alemdar making his opening speech..




Sempozyumun ilerleyen dakikalarında "Gönüllülük ve Yurttaşlık" konusu üzerinde tartışan önemli isimler / Our subject is "Volunteerism and Citizenship" and so about we're discussing



Gönüllülerle,detaylı bilgi ve kayıt masamız../ İnformation and registration desk by volunteers