29 Aralık 2010 Çarşamba

Ofisi Toplamak


Onlarca hatırayı yerinden sökmek, hiç bitmeyecek gibi yaşanan bir yılın gerçekten sonuna gelmek. Dönüp geriye bakamıyoruz henüz, önümüzde de bakacak pek birşey yok aslında. Olduğumuz yerde hüzünlerimizi kutulara yerleştiriyoruz.
İnceden duygusallaşıyoruz...

21 Aralık 2010 Salı

Sonuna Geldik...Sepetçilerde Son Kez...



30 Ağustos 2009 pazar...
Bu blog için yazılmış ilk yazının tarihi. Gönüllü Program'ının başladığını ilan ettiğimiz o gün. Aradan geçen 16 ay içinde neler oldu neler...Onlarca proje, yüzlerce güzel insan, toplantılar, tartışmalar, saha çalışmaları, formlar, veritabanı, ticketlar, imzalar, gidenler, gelenler, yorgunluk, yoğunluk, mutluluk ve zaman zaman kafa karışıklığı. Olan biteni yazmaya çalışsak kitap olur. Ki yazmaya da çalışıyoruz bir yandan, neyse.

2000'li yılların başında birkaç gönüllünün hayaliyle başlayan İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti macerası artık sona eriyor. Bu maceraya bir şekilde ortak olan, katkı yapan bütün gönüllülerle son defa biraraya gelmek, katılım belgelerini dağıtmak, üzerine konuşmak, dertleşmek ve Sepetçiler Kasrı'nın eşsiz boğaz manzarasında kolektiftifistanbul şarkılarına eşlik etmek için...

23 Aralık Perşembe
Sepetçiler Kasrı, Sirkeci
19:30-20:30 Konuşmalar ve Katılım Belgeleri Dağıtımı
20:30-21:30 Yemek
21:30-22:30 Konser-kolektifistanbul

Notlar:
1. Etkinlik Sepetçiler Kasrı’nın bahçesinde kurulacak çadırda gerçekleşecektir. Lütfen soğuk havaya uygun kıyafetler giyiniz.
2. Özel araçlarıyla gelecek misafirler çevredeki otoparklardan yararlanabilirler. Etkinlik mekanında ayrı bir otopark bulunmamaktadır.
3. Etkinliğe sevdiklerinizle birlikte gelebilirsiniz.

20 Aralık 2010 Pazartesi

İSTANBUL’UN İZ BIRAKAN KADINLARI PANELİ


İstanbul Kadın- Kadın İstanbul projesinin etkinlikleri 25 Aralık 2010 Cumartesi günü
saat 12.00’de Kadın Eserleri Kütüphanesi ve Bilgi Merkezi Vakfı’nda gerçekleşecek “İSTANBUL’UN İZ BIRAKAN KADINLARI” paneli ile sona eriyor.

PROGRAM
FATMA TÜRE Ankara Üniversitesi(moderatör)
BİRSEN TALAY Kadir Has Üniversitesi
Sol Hareketin içinde Kadınlar: Behice Boran, Beria Onger
ZAFER TOPRAK Boğaziçi Üniversitesi
İlk Türk Feministi: Sabiha Sertel
İPEK ÇALIŞLARGazeteci - Yazar
Latife Hanım, Halide Edip Adıvar
SERPİL ÇAKIR İstanbul Üniversitesi
Osmanlının Son Dönemi ve Cumhuriyetin İlk Yılları:
Fatma Aliye, Ulviye Mevlan, Nezihe Muhittin

Sanat ve Arzu Seminerleri


Sanat ve Arzu Seminerleri'nin 21 Aralık Salı günü saat 18:00'de İstanbul Fransız Kültür Merkezi'nde yapılacak son oturumunda, Fransız felsefeci ve sanat tarihçisi Georges Didi-Huberman, Pasolini'nin filmlerindeki acı ve sevinç duygulanımlarını, sanatçının bu iki duygulanımın biraradalığına işaret eden "abgioia" kavramı etrafında tartışacak.Didi-Huberman'ın Fransızca sunuşu simültane olarak Türkçe'ye çevrilecek.

17 Aralık 2010 Cuma

Bir Şirin Pancaroğlu Projesi


İSTANBUL VE ARP

Dünya Prömiyeri Konser-Albüm Tanıtımı-Dia Gösterimi
Prömiyer Konser: 19 Aralık 2010, 20.00
Cemal Reşit Rey Salonu

Bu projeyle birlikte, bestecilerin gönül penceresinden, kimi zaman Taksim, Moda, Nişantaşı, Büyükada gibi geçmişin dokusunu ve tınısını bugüne taşıyan semtleri ve Kapalıçarşı, Topkapı Sarayı, Yerebatan Sarnıcı, Haydarpaşa Garı gibi toplumsal belleğimizde simgeleşmiş mekanları izleyip, kimi zaman güvercinlerin ve martıların eşliğinde, bu, tarihe malolmuş şehrin dokusunu güzelleştiren ıhlamuru, manolyayı, erguvanı, çınarı ve mimozayı duyumsarken, kimi zaman da şehrin bir metropol olarak hengamesine, sosyal gerçekliğine ve yaralarına tanık olarak, İstanbul’la yeniden tanışacağız.

www.arpilehertelden.com
www.arpsanatidernegi.com

Biletler biletixte.
http://www.biletix.com/event.htm?id=LKC82

7 Aralık 2010 Salı

İSTANBUL CANLANDIRMALARI GÖSTERİME HAZIR


2010 yılı boyunca bu an için çalıştık.Öyle ki adımız CYK Ekibi olarak kaldı.Kalacak... Şimdi filmler gösterime hazır.Sizleri beklemekte :) Peki gösterimlerinin yapım aşaması nasıldı? Nerede, kimlerle yapıldı bu canlandırmalar? Bilmeyenler için kısa bir özet geçelim.


Animasyon eğitimini ve üretimini kapsayan Canlandıranlar Yetenek Kampı, katılımcılara animasyon konusunda bir alt yapı kazandırırken onları piyasadaki şirketler ile bir araya getirip, alanlarının profesyonelleri ile tanışma ve çalışma olanağını tanıdı.

Kampta Ocak, Şubat, Mart ve Nisan aylarında, Cumartesi günleri, üniversitelerin mekanlarında ücretsiz atölye çalışmaları, Mayıs ayında ise 'Yeni Kuşak Canlandırmacılar' başlıklı bir panel ile Fransız besteci ve ses tasarımcısı Gérard Labady'nin verdiği "Sinemada Ses ve Müzik" konulu bir konferans gerçekleştirildi.
Bu arada, İstanbul konulu kısa canlandırma film başvuruları alındı. Bu başvurular arasından jüri üyelerinin seçtiği projelerin yapımı desteklenerek filmlerin üretimi sağlandı.

Üretim sürecinin başında proje sahipleri, çalışmaları ile ilgili deneyim sahibi yerli ve yabancı uzmanlardan geri bildirimler alarak projelerini geliştirdiler. Ardından filmlerin çekimine geçildi ve yine Canlandıranlar Yetenek Kampı'nın destekçisi olan yapım şirketi ve üniversitelerin sunduğu olanaklarla filmler tamamlandı.

Canlandıranlar Yetenek Kampı'nın desteklediği İdil Ar'ın 'İstanbul', Nurbanu Asena'nın 'İstanbul'da Sıradan Bir Gün', M.Melis Bilgin'in 'Tetrist', Işık Dikmen'in 'Şekerleme' ve Dilara Polat'ın 'İstanbul Martısı' isimli kısa canlandırma filmlerinin gösterimleri, 11 Aralık 2010, Cumartesi günü, saat 18:30'da, Santralistanbul Sinema Salonu'nda (E1-301) yapılacak.

Bu gösterimin ardından, üretilen filmler yurt içi ve yurt dışı çeşitli festivallerde izleyicilerle bulluşmaya devam edecek.

Canlandıranlar Yetenek Kampı'nın desteklediği İstanbul konulu kısa canlandırma filmler izleyicilerini bekliyor. 11 Aralık Cumartesi günü, saat 18.30'da Santralistanbul E1-301 Sinema Salonu'nda gerçekleşecek gösterime, canlandırma sinemasına ilgi duyan herkesi bekliyoruz.

Gösterim programı için; http://www.canlandiranlar.com/

Kültür Nehri İstanbul

13 Aralık 2010 Pazartesi saat 19.00 Boğaziçi Üniversitesi Büyük Toplantı Salonunda; Kültür Nehri İstanbul projesi konserine davetlisiniz.

1 Aralık 2010 Çarşamba

Tarlabaşı’nda Gitar Sesleri – Çocuk Orkestrası


5 Aralık 2010, 19:00
Muammer Karaca Tiyatrosu, Beyoğlu

Tarlabaşı Toplum Merkezi müziğe yetenekli olup enstrüman eğitimi alacak durumu olmayan çocuklara bu fırsatı sağlamaya yönelik bir çocuk orkestrası çalışması yürütmektedir. Proje çerçevesinde, Beyoğlu’nun Tarlabaşı semtinde yaşayan 8-16 yaş grubu çocuklarla son altı aydan beri çeşitli vurmalı, yaylı, telli çalgıların eğitimi yapılmaktadır. Çalışmalar süresince müziğin ortak diliyle kendilerini ifade etme olanağı bulan orkestra üyeleri, ikinci konserlerini Muammer Karaca Tiyatrosu’nda gerçekleştireceklerdir.

www.tarlabasi.org
Konser ücretsizdir.

24 Kasım 2010 Çarşamba

BİENAL'DE MÜZİK VE BEDEN PERFORMANSLARI



Bienal birçok beden, müzik performanslarını içeren etkinliklerle renklenecek. İzleyiciler farklı türde müzik gruplarının sahneleyeceği konserler, drama, tiyatro, dans içerikli beden performanslarını bienalle eş zamanlı olarak Haydarpaşa Garı’nda kurulan sahnede izleme imkanı bulacaklar.Ayrıntılı bilgi için
http://www.istanbul2010.org/HABER/GP_775315

Sanat ve Arzu Seminerleri


Sanat ve Arzu Seminerleri Kasım oturumunda kamusal sanatçı ve düşünürlerin sunuşlarına, derslerine, performans ve gösterimlerine yer veriyor.Seminerler eleştirel, sanatsal ve kuramsal pratikleri bir araya getirmeye yönelik bir buluşma olarak tasarlandı. Önümüzdeki senelerde de sürmesi planlanan seminer dizisi, disiplinlerin sınırlarını yerinden etmeye yönelik bir kültürel platform olarak düşünülüyor.
Sanat ve Arzu, izleyicilerini bu platformda birlikte tartışmaya çağırıyor Sanat ve Arzu Seminerleri 23, 24, 26 Kasım ve 3, 21 Aralık tarihlerinde Fransız Kültür Merkezi ve Sanat Limanı’nda gerçekleşecek.
[www.sanatvearzu.net
organizasyon@sanatvearzu.net

Ruhr Filmleri Beyoğlu Sineması'nda


26 Kasım – 2 Aralık 2010 tarihlerinde Beyoğlu Sineması'nda 2010 Ruhr Alman Filmleri Haftası gerçekleştiriliyor. 6 kısa, 7 uzun filmden oluşan filmlerin tümü, Ruhr Bölgesi ve Kuzey Ren Vestfalya ile bir ilişkisi veya bağlantısı olan filmler. Detaylı gösterim programına www.sinemasalbulusma.org adresinden ulaşılabilirsiniz.

Avrupa Yazarlar Parlamentosu


Yaşar Kemal’in Onur Konuğu olarak katılacağı etkinlikte Adalet Ağaoğlu, Hari Kunzru, İskender Pala, Jason Goodwin, Tahsin Yücel, Nedim Gürsel, Mario Levi, Glenn Meade, Doğan Hızlan, Vikram Seth, Gündüz Vassaf, Cevat Çapan ve PEN International Genel Sekreteri Eugene Schoulgin gibi önemli yazar, eleştirmenler yer alacaktır. AYP, üç gün boyunca devam edecek ve sadece ana akım edebiyatların değil Malta’dan Slovenya’ya tüm çevre ülkelerin temsil edileceği parlamentoda Avrupa Birliği’nin 27 ülkesinin tamamından 100'ü aşkın katılımcı yer alacak.

25- 27 Kasım 2010
Hilton Convention Center, Harbiye
http://www.yazarlarparlamentosu.org/tr.html
*Bütün oturumlar için akredite zorunludur.
Başvurular için : info@europeanwriters.org

22 Kasım 2010 Pazartesi

Kameraphoto’dan A State of Affairs Sergisi


13 Portekizli fotoğrafçıdan oluşan Kameraphoto Fotoğrafçılar Birliği’nin 13 farklı şehirde, Beirut, Detroit, Gaza, İstanbul, Johannesburg, Macao, Madrid, Mexico City, Moskova, Yeni Delhi, Reykyavik, Sao Paolo ve Tokyo’da daha önce gerçekleştirilen, güncel konuların ve fotografik görsellerin günlük yaşamda görselleştirilmeleri, kamuoyu ile paylaşılmaları konularını temel alan “A State of Affairs” adlı fotoğraf sergisi 18 Kasım – 18 Aralık 2010 tarihleri arasında, İstanbul’da Cezayir Restaurant Sergi Mekanı’nda sergilenecek.

İstanbul 2010 İnanç Turizmi Zirvesi


İstanbul 2010 İnanç Turizmi Zirvesi 23 – 24 Kasım 2010 tarihlerinde Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayında düzenlenecek.

Uluslararası boyutlarda, yerli ve yabancı, konusunda uzman akademisyenler, teologlar, din adamları, turizmciler, gazeteci ve yazarların konuşmacı olarak iştirak edeceği zirveye katılım formunu doldurarak ücretsiz kayıt yaptırabilirsiniz. Detaylı bilgi için
http://www.inancturizmizirvesi2010.com

Kassas’ın İstanbul turnesi başlıyor


İstanpoli projesi kapsamında seyirciyle buluşan ilk gösteri ‘Kassas’, projenin kapanışı için tekrar sahnede, bu sefer İstanbul’un dört bir yerinde. Ücretsiz olarak hem de.

22 Ekim Pazartesi günü Kağıthane’den başlayarak; Kartal, Küçükçekmece, Bahçeşehir, Maltepe, Zeytinburnu, Tuzla, Ümraniye, Samandıra’yı dolaşacak; 8 Aralık Çarşamba günü Güngören’de noktalanacak.Programın detaylarına http://www.istanbul2010.org/HABER/GP_799779 adresinden ulaşabilirsiniz.

Kültür Yönetişiminde Yeni Yaklaşımları tartışıyoruz


İstanbul’un Avrupa Kültür Başkentliliği sürecinde oluşturduğu ve oluşturacağı kalıcı kültür politikalarına temel sağlamak ve Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne giriş sürecine katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen sempozyum üç gün sürecek.

Sempozyuma Türkiye, Fransa, İngiltere, İsveç, Almanya, Fransa, Avusturya, Hollanda, Malta, Romanya, Danimarka, Finlandiya ve Slovenya’dan katılan uzmanlar geleceğin dünyasını biçimlendirecek öneriler getirecekler, Türkiye ve Avrupa’daki mevcut kültür politikalarını küreselleşen dünyanın yeni koşullarında yeniden değerlendirecekler.

24-25-26 Kasım 2010/ 10.30– 17.30
Kadir Has Üniversitesi, Haliç Kampüsü, Haliç Konferans Salonu
Herkese açık
http://www.istanbul2010.org/HABER/GP_799764

21 Kasım 2010 Pazar

İstanbul'da Bir İtalyan: Callisto Guatelli Paşa


Etkinlik ücretsizdir.

Batılılaşan İstanbul’un Rum Mimarları Sergisi



Sergi 3 Aralık’a kadar Mimar Sinan Üniversitesi Osman Hamdi Bey Salonu’nda ve
17 Aralık 2010 -16 Ocak 2011 tarihleri arasında Beyoğlu - Sismanoglio Megaro binasında görülebilir.



Sergi, İstanbul’un belirli bölgelerinde 19. ve 20. yüzyılın başında kentin modernleşme tarihine ışık tutan Rum mimarların yaşam öykülerinin ve eserlerinin sunulduğu bir çalışmayı kapsıyor. Çalışmada, bugün hâlâ Eminönü-Karaköy-Beyoğlu-Cihangir-Pangaltı-Adalar-Boğaziçi-Kadıköy çizgisi üzerinde ve çevresinde bütün görkemleriyle ayakta duran, bu bölgelerin günümüzde de geçerliliğini sürdürerek mimari karakterinin oluşmasını sağlayan iş hanları, kiliseler, okullar ve apartmanların Rum mimarlarının eserleri yer alıyor.

13 Kasım 2010 Cumartesi

“21.Yüzyılda Yaratıcı Şehirler ve Endüstriler Sempozyumunun Ardından


İstanbul’da mevcut yaratıcı kültür potansiyelini, bir devlet-hükümet politikası ve buna destek verecek uluslararası bir kültür stratejisiyle bağdaştırmayı amaçlayan Yaratıcı Şehirler ve Endüstriler Sempozyumu 11 ve 12 Kasım 2010 tarihleri arasında YTÜ Oditoryumu’nda gerçekleşti.

Sempozyumun hedefi, İstanbul’da, Birleşmiş Milletler Ticaret ve Kalkınma Örgütü UNCTAD ile ortaklık kurarak, bu şehirde yaratıcı kültür endüstrisi oluşturmanın yol ve yöntemini araştırmaktı.

40 kadar konuşmacının yer aldığı sempozyumda “Yaratıcı Şehir ve Endüstriler: Gelecek Tasarıları ve Zorlukları”, “Yaratıcı Şehirlere Küresel Bakış”, “Ulusal ve Kentsel Ekonomik Büyüme Modeli Olarak Yaratıcı Endüstriler 1-2”, “Yaratıcı Endüstriler ve Girişimciler”, “Küresel Şehirlerin Derecelendirilmesinde Yaratıcı Endüstrilerin Rolü” başlıkları altında 6 oturum gerçekleştirildi.İkinci günün sonunda ise İsmail Ertürk ve “Yaratıcı Şehirler” kavramını ortaya koyan Charles Landry’nin moderatörlüğünde “İstanbul: Kültür Başkenti’nden Küresel Yaratıcı Şehre” başlıklı bir yuvarlak masa oturumu yapılarak İstanbul’da kısa vadede kurulması planlanan Yaratıcı Şehirler ve Endüstriler Enstitüsü hakkında görüşler paylaşıldı.

İstanbul Minyatürleri MetroCity Alışveriş Merkezi'nde




İstanbul’da minyatür geleneğinin önemli bir parçasını oluşturan Cahide Keskiner Atölyesi işbirliği ile 10 Haziran – 18 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen “İstanbul Minyatürleri” sergisi şimdi MetroCity'de.

12 – 21 Kasım tarihlerinde, 10.00 – 22.00 saatleri arasında MetroCity Alışveriş Merkezi zemin katta ücretsiz olarak görülebilecek. Sergide, İstanbul’a ait surlar - sur kapıları, anıt ağaçlar, kuşlar ve yalılar olmak üzere dört tema üzerine resmedilen toplam 72 minyatürün yer alıyor.

Batılılaşan İstanbul’un Ermeni Mimarları Sergisi








19. ve 20. yüzyıllarda İstanbul’un mimari çehresinin Batılı anlamda değişmesinde Ermeni mimarların oynadığı rol vurgulandığı sergi, Mimar Hasan Kuruyazıcı’nın küratörlüğünde yürütülüyor. Günümüzde çoğu artık hatırlanmayan yaklaşık 40 Ermeni mimar, Kurtuluş, Pangaltı, Taksim, Cihangir, Tarlabaşı, Tünel, Galata, Eminönü ve Mahmutpaşa’da inşa ettiği 100’ü aşkın bina ile tanıtılıyor.

Tarih:9 Aralık 2010- 2 Ocak 2011
Yer:İstanbul Modern Sanat Müzesi

Ben Mehmed Siyah Kalem, insanların ve cinlerin ustası


Mehmed Siyah Kalem yüzyıllar boyunca bu sözü ile tanındı.15. yüzyılda Orta Asya bozkırlarında yaşayan Siyah Kalem, göçerler, sıradan insanlar, dervişler, hiristiyan keşişler, budistler, şamanlar gibi çok farklı kültür ve dinlerden insanların bir arada yaşadığı ortamları canlandırmasıyla hatırlanıyor.Siyah Kalem’in sanatının eşsizliği insan ve gündelik hayat dışında, doğaüstü yaratıkları betimlemesinde de yatar.

‘BLACK PENCIL’ için solist beş müzisyenden oluşan, eşine rastlanılmamış bir müzik grubu kurulmuştur. Sanatçılar halen Hollanda’da yaşamakla beraber, konser kariyerlerine farklı ülkelerde verdikleri performanslarla devam etmektedirler. Blokflüt’ü Jorge Isaac, Panflüt’ü Mathijs Koene, Viyola’yı Esra Pehlivanli, Ud’u Mehmet Polat ve Vurmalı Çalgıları Enric Monfort çalmaktadır. Bu enstrumanlar, akustik ve elektro akustik müzik birleşiminde kullanılmaktadır.

Ayrıca, Marcel Wierckx tarafından hazırlanan video projeksiyonuyla Mehmed Siyah Kalem’in minyatürlerinin estetiğinin ve renkleri de bizimle.

Konser Programı:
22.11.2010 / Sabancı Gösteri Merkezi/ 20.00
23.11.2010/ Koç Üniversitesi Sevgi Gönül Kültür Merkezi/ 20.00

TÜRK - ALMAN PAZARI “KABİNE”


Alman sanatçılar İstanbul’da Türklerin, Türk sanatçılar Freiburg’da Almanların gerçekliklerini keşfetti:

“Öteki” benim kültürel kimliğimi nasıl algılıyor?
“Öteki” benim kimliğimin içinde ‘yeni’ olan neyi keşfediyor?
“Öteki” benim ikonlarımı nasıl tanımlıyor?

Her iki ülkenin kültürel kimliğini belirlediğine inandığımız 20 ikon, Kabine projesinde yer alan 10 sanatçı ile buluşuyor, bu 30 kabine üyesi birbirleriyle yüzleşiyor: Turgut Özal ile Helmut Kohl, Alice Schwarzer ile Bülent Ersoy , Gudrun Ensslin ile Deniz Gezmiş tiyatroda buluşuyor. Türk bir kontrtenorun Alman bir pop şarkıcısı ile karşı karşıya geldiği, dansçılar, müzisyenler ve oyuncuların kendi ikonları ile oyun oynadığı, Türklerin Alman, Almanların ise Türk olduğu bu Kabine’de , tüm fraksiyonlar ortak gündemi yakalamaya çalışıyor:

Demokrasi nedir? Nereye gidiyor?
Ortak bir Avrupa fikrinin geleceğine giden yolu kim gösteriyor?
Kim en iyi propaganda yapıyor ve insanların tepesinin tasını en çok kim attırıyor?
Bu pazarın en eğlenceli köşesi neresi ve bu pazarda en güzel bira, en güzel çay nerede içilir?

8 Kasım 2010 Pazartesi

Gençlik Konserleri


AB Hibesi kapsamında yürütülen projelerden biri olan "İstanbul & Pori Müzik Ağı"nın etkinliklerinden biri olan Gençlik Konserleri'ne hepiniz davetlisiniz.

3 Kasım 2010 Çarşamba

Yemek sonrası oturumdan görüntüler / Some views after the lunch break


Boğaziçi üniversitesi sosyal politika formundan Başak Akkan(From Social policy forum at Boğaziçi university) ; İstanbul Bilgi üniversitesinden Doç. dr. Serhan Ada(From Bilgi university) ; Phillipps üniversitesinden Sandra Habbeck (From Phillipps university-Marburg) ; İstanbul Bilgi üniversitesinden moderatör Prof. dr. Nurhan Yentürk (From İstanbul Bilgi university,moderator) , "Gönüllülük-Hizmet-Savunuculuk" oturumundayken / At the session of "Volunteerism-Service-Advocacy"


Sandra Habeck'in iletişim adresi ve sorular bölümü / Sandra Habeck's communication address and the questioning part


Serhan Hoca'ya son soru, gönüllüler ne yapacak? / The last question to mr.Ada, what will the volunteers do?

Uluslararası gönüllülük sempozyumundan bazı kareler/ Some pictures from international symposium on volunteerism


3 Kasım 2010'da ilk konuşmacımız olan gönüllü koordinatörlerimizden Murat Alemdar ,açılış konuşmasını yaparken.. / While our volunteer coordinator Murat Alemdar making his opening speech..




Sempozyumun ilerleyen dakikalarında "Gönüllülük ve Yurttaşlık" konusu üzerinde tartışan önemli isimler / Our subject is "Volunteerism and Citizenship" and so about we're discussing



Gönüllülerle,detaylı bilgi ve kayıt masamız../ İnformation and registration desk by volunteers

29 Ekim 2010 Cuma

Gönüllü Kılavuzu...Nihayet!!!



Evet inanması zor ama gerçek. Nihayet gönüllü kılavuzumuz hazırlandı ve dakikalar önce matbaaya gönderildi. Önümüzdeki hafta gerçekleşecek sempozyuma umuyoruz yetişecek. Kılavuzun tasarımını yapan sevgili Memo'ya bir kez daha sonsuz teşekkürler. Ayrıca kılavuzun metinlerini hazırlayan GP koordinasyon ekibine de teşekkürler. En çok da bu kılavuzun bizzat deneyimler üstüne şekillenmiş olmasını sağlayan, programa hayat veren gönüllülere.

E hayırlı uğurlu olsun o zaman.

26 Ekim 2010 Salı

24 Ekim 2010 Pazar

Sempozyuma Az Kala



Bir önemli projenin daha arefesindeyiz. 2 gün boyunca neymiş bu gönüllülük mevzusu diye tartışacağımız Uluslararası Gönüllülük Sempozyumuna an itibarıyla 9 gün kalmış durumda. Ve nihayet sempozyumun afişini hazırlayabildik. Sayın ve çok sevgili tasarımcımız Memo'yla hem pazar günümüzü hem pazar gecemizi verdik bu afişe. Umarız "doğru" katılımcı adaylarına "doğru" mesajları iletir diyerek afişimizi bilginize sunuyoruz efenim.

Sempozyuma hala göz atmamış olanlar için buyurun web adresi:
http://gonullusempozyumu2010.blogspot.com

22 Ekim 2010 Cuma

Sanat ve Teknoloji Festivali



2007 senesinden beri her sene Kasım ayının ilk haftası düzenlenen Türkiye'nin ilk ve en geniş kapsamlı Sanat ve Teknoloji Festivali 5-14 Kasım 2010 tarihleri arasında Sanat Limanı'nda izleyicisi ile buluşacak. Festival kapsamında gösterilere, sergilere, atölyelere yer verilecek, festival etkinliklerine paralel amber Sanat, Bilim ve Teknoloji Konferansı İstanbul Modern Sinema işbirliği ile yine İstanbul Modern'de 6-7 Kasım tarihlerinde gerçekleşecek.

Detaylı bilgi: www.amberplatform.org, www.amberfestival.org

80 Kitap 80 Yazar TÜYAP Kitap Fuarında


Edebiyat Yönetmenliği’nin Heyamola Yayınları işbirliği ile gerçekleştirdiği 80 Semt 80 Kitap ve 80 Yazar projesi kapsamında 30 Ekim – 7 Kasım tarihleri arasında Beylikdüzü Tüyap Fuar Merkezi’nde yapılacak. Fuarda 80 yazarın portreleri sergilenirken; her gün 10 yazar da stantta okurlarıyla buluşup, ilgililerin merak ettikleri soruları cevaplayacak ve onlarla sohbet edecekler.

YENİ DALGA ÇAĞDAŞ SUUDİ SANATI, “EDGE OF ARABIA” PROJESİ İLE İSTANBUL’A GELİYOR



“Suudi Arabistan’ın bugüne kadar çok fazla su yüzüne çıkmamış çağdaş sanat kültürüne ışık tutan “Edge of Arabia”, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti resmi programı kapsamında 5 Kasım–26 Aralık tarihleri arasında ilk kez İstanbul’a geliyor. ALJ Sosyal Sorumluluk’un global sponsorluğu ile hazırlanan Edge of Arabia Körfez sanatçılarının bugüne kadar Türkiye’de gerçekleştirecekleri en büyük sergi olacak.

İstanbul Yaş Grupları İl Birinciliği'nde Rekor


2010 İstanbul Yaş Grupları İl Birinciliği 28-31 Ekim 2010 tarihlerinde Eyüp Feshane' de 1180 sporcunun katılımı ile gerçekleşecek. Turnuva salonu içinden web kameraları ile internetten görsel olarak takip edilebilecek turnuvada her yaş kategorisinin ilk 3 masası sanal staydumlardan canlı olarak yayınlanacak.İstanbul 2010 gönüllüleri de bu etkinlikte sporcuların yanında olacak.

http://www.tsf.org.tr

CID-UNESCO

Kadın Emeği Paneli

İstanbul'da Yaşıyor ve Çalışıyor



‘İstanbul’da Yaşıyor ve Çalışıyor’ projesi, 2008 yılının Ağustos ayından bugüne, Avrupa’nın çağdaş sanat alanının önde gelen altı sanatçısını ağırladı ve onların İstanbul için yapıt üretmelerini sağladı. Projeye katılan sanatçılardan Remo Salvadori, Danae Stratou ve Peter Kogler’in proje kapsamında İstanbul için ürettikleri yapıtlar 22 Ekim – 11 Kasım 2010 tarihleri arasında MSGSÜ Tophane-i Kültür Merkezi’nde sergilenecek.

Görünmez oyun


Ziyaret Saatleri: 23.10. – 21.11.10 11:00 – 19:00
Pazartesi hariç hergün

Lüleci Hendek Cad. No.4, Tophane, İstanbul

"Görünmez Oyun", izleyiciyi katmanlar halinde sıralanmış öykülere sürükleyen dekor ve durumlardan oluşuyor. Almanya, Avusturya, Gürcistan, İsviçre, Slovakya ve Türkiye'den projeye katılan sanatçılar, işlerinde ucu açık, muhtemel ve terk edilmiş anlatılara dair olasılıkları yansıtıyorlar. Sergi, Tophane'de küçük bir iş hanının dört katına yayılırken, İstanbul'un sayısız çehreleri ve gerçekleri ile bağlar kuruyor.

13 Ekim 2010 Çarşamba

İstanbul’u gözleriniz kapalı dinlemek istemez misiniz ?


Kadıköy Moda’da açık havada dört gün : 14-15-16-17 Ekim 2010

Şehir Sesleri Konserleri - ICI MEME Grubu
Görmeden sadece dinleyerek. Hiç duymadığınız ama tanıdık sesler içinde şehri yeniden keşfedeceksiniz.
Perşembe 14 Ekim : saat 09.00 (dolu), 13.00, 17.00’de
Cuma 15 Ekim : saat 07.30, 11.00, 20.00’de
Cumartesi 16 Ekim : saat 11.00, 14.30, 17.00’de
Pazar 17 Ekim : saat 11.00, 14.30, 17.00’de
Süre 2 saat, katılım rezervasyonla *

Ses Gezintileri - Christophe Modica ile
Semtin sokak ve dükkanlarında açılan mikrofonlarından Ses Gezintileri…
Perşembe 14 Ekim, Cuma 15 Ekim, Cumartesi 16 Ekim, saat 10.00, 14.00 ve 16.00’da.
Süre 45 dak. Katılım rezervasyonla *

rezervasyon için: lokomotif.moda@gmail.com

Ev İçine Hapsolmayalım. Haydi! İstanbul’a Çıkalım…



Kadınlar, sinema, fotoğraf ve tasarım atölyelerinin ardından, ürünleriyle, İstanbul’un geçmişi ve bugününü, yaşamayı düşledikleri İstanbul’u anlatıyor… Tasarımlarla, filmlerle, fotoğraflarla… İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti programı kapsamındaki sergi 15-24 Ekim tarihleri arasında Kağıthane Meydanı’nda…

Kadınların gözünden, geçmişi, bugünü ve düşlediğimiz haliyle İstanbul’u paylaştığımız sergi 15 Ekim saat 13.30’daki açılışla başlıyor. 24 Ekim’e kadar açık kalacak sergi 12.00–20.00 saatleri arasında gezilebilir, film gösterimleri her akşam 19.00’da…

11 Ekim 2010 Pazartesi

Canlandıranlar Yetenek Kampı Gönüllüleri Cumartesi Bilgi’deydi…

İstanbul 2010 AKB Ajansı’nın desteklediği “tek animasyon projesi” olan Canlandıranlar Yetenek Kampı (CYK) film çekimlerine devam ediyor. Onlar çalışır da gönüllüler durur mu? Haziran ayından beri varlığını sürdüren CYK gönüllü destek ekibi sıcak demedi, yaz demedi, tatili fırsat bilip harıl harıl çalıştı. Peki neler yaptı? Animasyon severlere ulaşmak ve Canlandıranlar projesini tanıtmak için her türlü iletişim aracını kullandı. Sinema ile ilgili dergilere ve internet sitelerine CYK ile ilgili özet haberler yolladı, okulların sinema kulüpleri ile görüştü, Facebook ve Twitter’dan güncel paylaşımları takip etti. Son toplantımızı da proje sahibi ve yürütücüsü olan Berat İlk’in Bilgi Üniversitesi’ndeki ofisinde gerçekleştirdik. Gündemde aralık ayında gerçekleştirilecek olan 6. İstanbul Animasyon Festivali var. Hareketli ve bol animasyonlu kasım ve aralık için şimdiden kolları sıvadık, bizden haber bekleyin…

http://www.canlandiranlar.com/

Elif Esen, Fazilet Uğurluoğlu, Muazzez Tiryakioğlu, Selin Badem

8 Ekim 2010 Cuma

Bu kez de Rumelikavağı Şenlendi




Mahalle sakinlerinin gönüllü olarak kültür başkenti sürecine aktif katılımlarını sağlamak amacıyla Gönüllü Programı tarafından yürütülen Mahalle Şenliklerinin ikincisi geçtiğimiz hafta Rumelikavağı’nda gerçekleşti.

Temmuz ayından itibaren şenliğe gönüllü katkı sunmak isteyen mahalle sakinleri ve yerel kurumların her hafta düzenli olarak bir araya gelmesiyle planlanan Şenlik, mahalle sakinlerinin büyük çoğunluğunun Doğu Karadeniz göçmeni olması nedeniyle Karadeniz kültürü etrafında şekillendi. Belediye başkanı Şükrü Genç’in katılımı ve Vehbi Koç Lisesi Bando takımının eşliğindeki yürüyüşle 2 ekim’de başlayan Rumelikavağı Mahalle Şenliği; iki gün boyunca geziler, geleneksel Karadeniz yemekleri, balık ızgara, gösteriler, belgeseller, söyleşiler, atölye çalışmaları, miniklerin futbol maçları, panel ve konserler eşliğinde 3 Ekim gecesine kadar devam etti.

Mahalle Şenlikleri
Gönüllü Programı, mahalle şenlikleri kapsamında bir yandan İstanbul’un eski mahallelerindeki birlikte yaşam örneklerini İstanbullularla paylaşırken; bir yandan ise mahalle sakinlerinin yerel yönetimlere katılım süreçlerini güçlendirmeyi amaçlamakta.

Mahalle Şenlikleriyle ilgili detaylı bilgi için
http://rumelikavagisenligi.blogspot.com
http://kadirgasenligi.blogspot.com