27 Eylül 2010 Pazartesi
2-3 Ekim'de Rumelikavağı Şenliğine!
İstanbul 2010 AKB Gönüllü Programı, 2-3 Ekim’de Rumelikavağı’nda mahalle sakinlerinin gönüllülük temelinde çalışmalarıyla bir şenlik düzenliyor. Şenlik kapsamında, paneller, gösteriler, atölye çalışmaları, sergiler, geziler, palamut ızgaralar, midye dolmalar, tarihi çınarlar, kaleler, konserler, spor etkinlikleri, geleneksel yemekler ve daha fazlası var. Etkinlikler herkese açık ve ücretsiz.
Rumelikavağı Mahalle Şenliği’nde gönüllülük yapmak istersen, 30 Eylül perşembe günü Rumelikavağı Mahalle Konağı’nda 17.00 ve 19.00'da yapılacak toplantılardan birine katılabilirsin.
Detaylı bilgi için:
http://rumelikavagisenligi.blogspot.com/
http://2010gonullu.org/
Facebook: Rumeli Kavağı Mahalle Şenliği
23 Eylül 2010 Perşembe
Rumelikavağı Mahalle Şenliği'ne Doğru
21 Eylül 2010 Salı
Ahmet Ümit Kültür Tır'ında
Bu cumartesi polisiye romanların usta kalemi Ahmet Ümit misafirimiz olacak.
Yer: Kadıköy Meydanı (Rıhtım’da Beşiktaş ve Eminönü İskeleleri arasında)
Saat: 16.00-19.00
FRANSA’DA KÜLTÜREL MİRAS VE STK’LAR
Tarih: Cumartesi, 25 Eylül 2010
Yer: İstanbul Fransız Kültür Merkezi
Etkinliklik kamuya açık ve ücretsizdir.
Toplantıda Türkçe'ye simültane çeviri olacaktır.
Europa Nostra İstanbul Ofisi
info@europanostraistanbul2010.org
17 Eylül 2010 Cuma
UÇAN ÇİM HALI AÇILIŞI
Nihayet üç Kültür Başkenti arasında ortaklaşa hayata geçirilen Flying Grass Carpet / Uçan Çim Halı Projemizin açılışını yapıyoruz..
20.09.2010 Pazartesi günü saat 16.00’da Beşiktaş Barbaros Meydanı’nda gerçekleşecek bu eğlenceli açılışa hepinizi bekleriz!
Saat 16.00 : Açılış Konuşmaları (Korhan Gümüş, Uçan Çim Halı Proje Ekibi ID Eddy & Hunk Design (NL) , Yaratıcı Sokaklar Festivali Koordinatörü)
Saat 16.20 : Sirk ve Akrobasi Aktiviteleri
www.flyinggrasscarpet.org
Hulda Festivali Sanat ve Bilim Yolculuğu
Proje, ünlü heykeltıraş merhum İlhan KOMAN’ın 1965 yılında restore ederek içinde yaşadığı ve atölye olarak kullandığı, 1905 İsveç yapımı 2 direkli Baltık ticaret ve yük teknesi M/S Hulda’nın, İspanya’nın Barselona kentinden İstanbul’a doğru gerçekleştireceği kültür sanat ve bilim yolculuğunu anlatmaktadır. Ziyaret ettiği ülkelerde festival havası estirecek olan proje, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansının destekleriyle, İlhan Koman Kültür Sanat Vakfı tarafından gerçekleştirilecektir.
Eylül 2010’da İstanbul’a ulaşması düşünülen gemi, Mart 2010 tarihinde Barselona’dan demir aldıktan sonra sırasıyla Napoli (İtalya), Valletta (Malta), Selanik’e (Yunanistan) uğrayarak nihai durağı olan İstanbul’a gelecektir. İlhan KOMAN’ın eserlerinin sergileneceği gemide ayrıca çocuklar ve gençlere yönelik tematik atölye çalışmaları düzenlenecektir. M/S Hulda, İstanbul’a varışından sonra İstanbul merkezli bir gezici eğitim, kültür, bilim merkezi olarak kullanımı düşünülmekte olup, bu durum projenin devamlılığı açısından ayrıca önem arz etmektedir.
İstanbul’da Özel Etkinlikler
Hulda gemisinin Eylül ayında İstanbul’a gelmesiyle birlikte ücretsiz Boğaziçi Konseri, Hulda gemisinin Avrupa kıyılarından geçerek yaptığı yolculuğun serüvenini anlatan fotoğraf ve videolardan oluşan bir sergi yapılacaktır. Ayrıca Hulda Festivali’nin düzenleyicileriyle Türk Halkını, basın mensuplarını ve sanat-bilim dünyalarının profesyonellerini buluşturarak Hulda Festivali’nden elde edilen sonuçları tartışabilecekleri bir konferans da yer alacaktır. Rahmi Koç Müzesi’nde demirleyecek olan Hulda’yı ilgilileri 21 Eylül – 21 Kasım arasında ziyaret edebilirler.
15 Eylül 2010 Çarşamba
İstanbul-Pori Müzik ağı projesi konserler ile devam ediyor...
Sivil Toplum Diyalogu-İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Hibe Programı çerçevesinde Avrupa Birliği tarafından fonlanan İstanbul-Pori Müzik Ağı Projesi 3 konser ile devam ediyor!
Türk ve Fin toplumlarının karşılıklı olarak birbirlerinin müziğini tanımasına fırsat verecek etkinliklerle iki toplumun birbirlerini anlamasını, bu şekilde de İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti etkinliklerinde toplumlar arası diyalogu arttırmayı amaçlayan proje, Türkiye’den Galata Derneği ve İKSV ile Finlandiya’dan Palmgren Conservatory arasında köprü kuruluyor! Fin müziğinin Türkiye’de bilinmemesi ve Türk müziğinin de Finlandiya’da bilinmemesi projenin başlangıç noktasını oluşturuyor. İstanbul –Pori Müzik Ağı Projesi caz kulüpleri arası müzisyen değişimi ile devam ediyor…
22 Eylül 2010 Çarşamba (21:30-00:30)
Istanbul – Pori Jazz Band
Ville Vannemaa (bs, as), Engin Recepoğulları (ts), Burak Bedikyan (p), Jyrki Kangas (b), Tomi Salesvuo (d).
2010 İstanbul Kültür Başkenti projelerinin bir parçası olan “Sivil Toplum Diyaloğu-İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Hibe Programı” kapsamında yapılacak Finlandiya Türkiye ortak etkinliklerinden birisi olan caz külüpleri arası müzisyen değişimi. Finlandiya’dan değişik jenerasyon gelen 3 caz müzisyeni Türkiye’nin değerli müzisyenleri ile bir araya gelip sadece 3 gece için Nardis’te sahne alacaklar.
Giriş: Ücretsiz
23 Eylül 2010 Perşembe (21:30-00:30)
Istanbul – Pori Jazz Band
Şenova Ülker (tp), Engin Recepoğulları (ts), Ville Vannemaa (bs, as), Burak Bedikyan (p), Jyrki Kangas (b), Tomi Salesvuo (d).
2010 İstanbul Kültür Başkenti projelerinin bir parçası olan “Sivil Toplum Diyaloğu-İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Hibe Programı” kapsamında yapılacak Finlandiya Türkiye ortak etkinliklerinden birisi olan caz külüpleri arası müzisyen değişimi. Finlandiya’dan değişik jenerasyon gelen 3 caz müzisyeni Türkiye’nin değerli müzisyenleri ile bir araya gelip sadece 3 gece için Nardis’te sahne alacaklar.
Giriş: Ücretsiz
24 Eylül 2010 Cuma (22:30-01:30)
Istanbul – Pori Jazz Band
Meltem Ege (vo), Ville Vannemaa (bs, as), Burak Bedikyan (p), Jyrki Kangas (b), Tomi Salesvuo (d).
2010 İstanbul Kültür Başkenti projelerinin bir parçası olan “Sivil Toplum Diyaloğu-İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Hibe Programı” kapsamında yapılacak Finlandiya Türkiye ortak etkinliklerinden birisi olan caz külüpleri arası müzisyen değişimi. Finlandiya’dan değişik jenerasyon gelen 3 caz müzisyeni Türkiye’nin değerli müzisyenleri ile bir araya gelip sadece 3 gece için Nardis’te sahne alacaklar.
Giriş: Ücretsiz
Daha fazla bilgi için: http://www.istanbulpori.com/
Yaratıcı Sokaklar Festivali
Haydi Herkes Sokağa!
Yaratıcı sokaklar festivali başlıyoooor!
Sen de sanatçı olabilirsin!
Jonglörler, akrobatlar, ateş şovları ve açık hava sirk şovları…
break dans, flamenco dans, beden perküsyon…
canlı heykeller, pantomim, flash mob .…
Sokakta mucize var, sen neredesin!
Sivil Toplum Diyaloğu – İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Hibe Programı kapsamında Avrupa Birliği tarafından fonlanan “KÜLTÜR BAŞKENTLERİ PECS VE İSTANBUL’U BİRLEŞTİREN YARATICI SOKAKLAR” Projesi çerçevesinde gerçekleştirilen Festival isteyen herkesin katılımına açık!
İletişim; 0212 245 30 08 – www.creativestreets.org
17- 26 Eylül 2010 tarihleri arasında gerçekleşecek festivalde Taksim ve Beşiktaş’ta jonglör, akrobasi, canlı heykel ve pandomim gösterileri, ateş şovları, kabareler, flamenco dans, break dans ve beden perküsyon etkinlikleri, seminerler, flash mob’lar gibi aktiviteler yer alacak. “Çağdaş performans sanatlarını sokağa taşımak ve halkla bütünleştirmek” amacıyla düzenlenen Festival’de halkın bire bir katılabileceği eğitimler, workshoplar, inter aktif oyunlar yer alıyor. Unutmayın bu Festivalde, herkes “sanatçı” olabilir!
KÜLTÜR BAŞKENTLERİ PECS VE İSTANBUL’U BİRLEŞTİREN YARATICI SOKAKLAR PROJESİ Macaristan Jongörlük Derneği ile İstanbul Pera Güzel Sanatlar Kültür, Sanat ve Dayanışma Derneği'nin ortaklığında yürütülüyor. İki kültür başkenti arasındaki bağları güçlendirmek, farklı ülkelerden ve kültürlerden gelen çağdaş performans ve sirk sanatçılarının birbirleriyle olan etkileşimlerini ve bilgi alış verişini güçlendirmek, çağdaş sanat uygulamalarını halka tanıtmak ve herkesin sanatın bir parçası olabileceği duygusunu güçlendirmek amacıyla yola çıkan Proje içerisinde çok sayıda aktivite yer alıyor.
Taksim Meydanı, İstiklal Caddesi, Tünel Meydanı, Sıraselviler Caddesi, Beşiktaş Barbaros Meydanı gibi çeşitli alanlarda gerçekleşecek aktiviteler, her yaş grubundan meraklının izleyici veya katılımcı olarak hem bir şeyler öğrenebileceği hem de performe edebileceği bir ortam sağlıyor.
Unutmayın! Bir heykel aniden canlanabilir veya sokaktan geçen sanatçı grubuna yakalanabilirsiniz! Ve tabii ki sadece etrafınızda meydana gelenleri seyrederek bile eğlenebilirsiniz!
14 Eylül 2010 Salı
İstanbul’un İki Kadim Sesi: Ney ve Tanbur
İstanbul, Klasik Türk Müziği’ni zirveye yükselten şehir olmasının yanısıra, bu müziğin başta gelen iki enstrümanı olan ve birbiriyle özdeşleşen ney ile tanburun gelmiş geçmiş en büyük ustalarının da evsahibi konumunda. İstanbul’un kendine has kültürünü sembolize eden ‘ney’ ve ‘tanbur’un günümüzdeki ustaları, Türk Müziği’nin geleneksel meşk zinciri içinde önemli ekollere mensup bulunuyorlar. Farklı üslûplara sahip olan bu sanatçılar, proje kapsamında ortak bir müzikal fikir etrafında ve İstanbul teması çevresinde biraraya geliyorlar ve Klasik Türk Müziği icra geleneğinin temel özelliklerinden biri olan ‘bireysel üslûp’tan taviz vermeksizin geleneksel birikimin bugüne nasıl aktarılabileceğini arıyorlar.
Gönüllülerinde içerisinde yer alacağı bu konser 15 eylül Çarşamba saat 20.00 de galata mevlevihanesinde yapılacak.
13 Eylül 2010 Pazartesi
TReC sizi YAPYAŞA’ya davet ediyor!
PEKİ TReC KİMDİR? www.theresponsivecity.org
TREC KENTLER ÜZERINE ÇALIŞAN ULUSLARARASı VE DISIPLINLERARASı ARAŞTIRMA VE TASARIM AĞIDIR. TREC ŞU AN ITIBARIYLE HOLLANDA, İSTANBUL, KAHIRE VE LONDRA’DA BULUNAN MIMAR;
KENTSEL TASARIMCI; ŞEHIR PLANCISI, OYUN TASARIMCISI BIREYLERDEN OLUŞMAKTA OLUP,
BU AĞI SÜREKLI GENIŞLETME KAYGISINDADIR.
YAPYAŞA NEDİR? www.yapyasa.org
YAPYAŞA ETKILEŞIMLI, GERÇEK ZAMANLI VE AKTORLÜ BIR KENTSEL GELIŞTIRME OYUNUDUR.
Oyun, oncelikle Istanbul’un 3 mahallesinde denenecek.
27 EYLÜL - 3 EKİM 2010
AMBERPLATFORM - İSTANBUL BILGI ÜNIVERSITESI - SANRALISTANBUL
*Istanbul’un kentsel donusum sorununa katkida bulunacaginizi dusunuyorsaniz
lutfen kendinizi YAPYAŞA’ya davet ettirin. [info@theresponsivecity.org]
www.playthecity.nl
YENI GELISMELERI TAKIP ETMEK ICIN PLAY THE CITY'YI FACEBOOK'TAN TAKIP EDIN.
Sahne Kadınların
Günün her saati, dilediğimizce İstanbul’a çıkabileceğimiz bir gelecek düşüyle…
Kadınların gözünden, geçmişi, bugünü ve düşlediğimiz haliyle İstanbul’u paylaştığımız sergilerin tarih ve yerleri:
- 20-28 Eylül, Bakırköy, Özgürlük Meydanı, Kadın Meclisi Sokağı,
- 1-10 Ekim, Beyoğlu, Taksim Meydanı ve Cihangir Parkı,
- 15-24 Ekim, Kağıthane Meydanı,
- 1-6 Kasım, Tuzla Meydanı.
Ev İçine Hapsolmayalım. Haydi! İstanbul’a Çıkalım…
8 Eylül 2010 Çarşamba
Dünyanın en büyük rock grubu U2, Türkiye’nin en görkemli konser prodüksiyonunda, İstanbul’un en kalabalık gönüllü programıyla
U2 360° Avrupa Turnesi kapsamında ilk kez İstanbul’daydı. Sahne etrafında dönen köprüler ve dev silindir video sistemiyle 360° derecelik bir görüş alanı yaratan U2, muhteşem bir görsel şov eşliğinde 50.000 kişiyle şarkılarını söyledi. Gündemindeyse yine insan hakları vardı. U2’yu bir yıldır heyecanla bekleyen ve son iki aydır 6 Eylül gecesi için hazırlanan İstanbul 2010 Gönüllü Programı*, bu tarihi gecede 170 kişilik gönüllü ekibiyle on binlerce U2 seyircisini koltuklarına yerleştirdi; konukları İstanbul 2010 etkinlikleri hakkında bilgilendirdi ve U2 şarkılarını yürekten okudu.
U2’ya İstanbul 2010 gönüllülerinin de ilgisi büyüktü
Gönüllü Programı, U2 konserinde görevli olmak isteyen yüzlerce İstanbul 2010 gönüllüsüyle ağustos ayı boyunca hazırlık toplantıları gerçekleştirdi. Toplantıların ardından, konser ve festivallerde deneyim kazanan gönüllülerin bulunduğu 170 kişilik kalabalık bir ekip oluştu. Konserin koordinasyon yapısı dışında, U2 güncel haberleri, şarkıları ve şovları hakkında düzenli bilgilendirilen ekip geçtiğimiz cumartesi prodüksiyon amirlerinin katılımıyla Atatürk Olimpiyat Stadı’nda genel prova yaptı.
Bono’yla tanışma
Gönüllü Programı, Devlet Bakanları ve İstanbul 2010 AKB Ajansı üst düzey yönetiminin katılımıyla Pazar günü gerçekleşen Boğaz Köprüsü üzerindeki yürüyüşte, Devlet Bakanı Hayati Yazıcı aracılığıyla, U2'nun vokalisti Paul David Hewson'la (Bono) tanışma fırsatı buldu. Bono bu tarihi konserin organizasyonunda İstanbulluların gönüllü olarak yer almasından çok etkilendiğini belirtti.
İstanbul 2010 gönüllüleri Atatürk Olimpiyat Stadı’ndaİstanbul 2010 gönüllüleri, konser günü erkenden Olimpiyat stadındaydı. Konserin prodüksiyonundan sorumlu kuruluşun -Pozitif’in- koordinasyonunda yaklaşık 4 saat içerisinde 50.000 kişinin stat içinde sorunsuz şekilde yerleşmesini sağladı. Gönüllüler konser sonrasında İstanbul 2010 etkinlik bültenlerini dağıtarak,U2 seyircilerini İstanbul 2010 eylül ayı etkinlikleri hakkında bilgilendirdi. İstanbul 2010 gönüllüleri, konser süresince sorumlu oldukları bölgelerdeki özverili çalışmalarıyla organizasyon şirketi çalışanları ve U2 izleyicilerinden olumlu tepkiler aldı.
*Gönüllü Programı
İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti (AKB) Ajansı Kent Kültürü Yönetmenliği tarafından yürütülen Gönüllü Programı, İstanbul 2010 AKB sürecinde İstanbulluların daha etkin rol almalarını sağlamak ve Avrupa Kültür Başkenti etkinliklerinin ihtiyaç duyduğu gönüllü koordinasyonunu gerçekleştirmek amacıyla 2009 yılının Ağustos ayında çalışmalarına başladı. Gönüllü Programı, Ağustos 2010 tarihine kadar 5780 gönüllüye ulaştı. İstanbul’un en önemli gönüllülük projelerinden biri olan program kapsamında 463 farklı kişi eğitimlerden yararlandı; 586 farklı kişi tarafından 174 farklı etkinlik kapsamında 3697 birim iş gerçekleştirildi. Gönüllüğü toplumsal katılımın bir aracı olarak ele alan Gönüllü Programı 2010 yılı sonuna kadar tüm İstanbulluların katılımına açık.
7 Eylül 2010 Salı
| |
Merhaba Arkadaşlar ; Aşağıda bilgilerini bulabileceğiniz Uçan Çim Halı projesi kapsamında gönüllü olmak isteyen arkadaşlarla 14 Eylül Salı günü saat 18:30 da Halep Pasajı’ndaki ofisimizde bir toplantı yapacağız. Bu toplantıda Proje Koordinatörü ile tanışıp proje hakkında bilgi alacağız. Çim Halıya ilişkin olarak düzenleyebileceğimiz etkinlikleri, her türlü fikir ve öneriyi masaya yatırarak değerlendireceğiz. Ayrıca 16 Eylül’deki açılış etkinlikleri için de planlama yapacağız. Keyifli bir süreç olacağını umduğumuz bu projeye yoğun bir katılım bekliyoruz. Aşağıdaki web sitesinde Uçan Çim Halı’nın diğer ülkelerdeki uygulamaları ile ilgili bilgi alabilirsiniz. http://www.flyinggrasscarpet.org/ 2010 Avrupa Kültür Başkenti olan her üç kentte (Essen, Pécs ve İstanbul) gerçekleşecek olan The Flying Grass Carpet - Connecting Europe projesi Hollandalı tasarım kuruluşları olan HUNK-tasarım ve ID Eddy tarafından tasarlanan, mekânı geçici olarak kentsel park haline getirerek özgün deneyimler sunmayı hedefliyor. Çok büyük bir halı görüntüsünde, çeşitli karakterdeki suni çim halı parçalarıyla özgün dokular verilerek bezenen, esnek tasarımı ve çeşitli büyüklükteki parçaları ile herhangi bir mekâna kolaylıkla uyum sağlayabilen Uçan Çim Halı, 18-22 metre ve 25-36 metre ebatlarıyla veya istenilen boyutlarıyla kolaylıkla şekillenebilen nitelikte. Günümüzde, bütün dünyanın şehirleri, aşırı özelleşme ve kamusal alanlarının niteliğini yitirme baskısı altında. Uçan çim halı bu değişime karşı güzel bir alternatif olarak bireylere şehirden zevk alma duygusunu geri vermekte. İndiği şehirlerin mekanlarına sıcaklığı, yeşilliği, güzelliği, aktivitelerle buluşturan `Uçan Çim Halı` karşı konulamaz cazibesiyle herkesi beklemekte.” Görüşmek üzere Volkan |
İstanbul Dans Ediyor ...
İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı, Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetmenliği tarafından tasarlanan Dans Platform İstanbul, bir yandan dünyaca ünlü dans sanatçılarını ilk kez İstanbul izleyicisiyle buluştururken, bir yandan da yerli koreografların yepyeni çalışmalarına ev sahipliği yapan uluslararası bir festival, eğitim ve üretim etkinliği. Çağdaş danstan klasik baleye, kıdemli profesyonellerden yeni yetişmekte olan genç koreograflara, sanatçılardan kültür yöneticisi ve akademisyenlere, tüm dans camiasını tek bir çatıda toplayan proje; 15-22 Eylül tarihlerini kapsayan sekiz gün boyunca her gece özel bir temsilin yanı sıra teknik dersler, usta sınıfları, atölyeler, söyleşi, seminer, panel ve video gösterimlerinden oluşan dopdolu bir gündüz programına hazırlanıyor. Proje aynı zamanda DansLAB adı altında Kültür Ataşelikleri ile işbirliğine girerek, yabancı koreografların yerli topluluklarla ortak üretim yapmalarını sağlamaktadır.
Festival sekiz gün boyunca Cemal Reşit Rey sahnesinde (Harbiye) gerçekleşecek. Bu festivalde gönüllülerde çeşitli işlerde yer alarak (sanatçı asistanlığı, sahne koordinasyon, runner..vb ) festivale katkıda bulunacaklar ve tabi ki sanatçılarla tanışma fırsatını bulup gösterileri izleyebilecekler. Festivalin gönüllü toplantısı 13 Eylül Pazartesi saat 17.00 de Atlas Pasajı 3. Kat da yapılacak. Dansa ilgisi olan arkadaşları bu toplantıya bekliyoruz. Toplantıda festivalin nasıl gerçekleşeceğini gönüllülerin neler yapacağını iş bölümlerini detaylı bir şekilde konuşacağız. Toplantıya katılacak arkadaşların Ensar Albayrak'a ( gonullu.asistan@istanbul2010.org ) mail atmaları gerekmektedir. Detaylı bilgiye www.dansplatformistanbul.com dan ulaşabilirsiniz. Görüşmek üzere efem..
Ensar Albayrak
GalataPerform Başlıyor...
Merhaba Arkadaşlar ;
GalataPerform’un Görünürlük Projesine Gönüllü Desteği ile ilgili ilk toplantımızı bugün (07.09.10) yaptık
Toplantıya ;
GalataPerform Genel Sanat Yönetmeni Yeşim Özsoy Gülan , İdari İşler Sorumlusu Nilüfer Dönmez, Gönüllülerden Gökçe Baş, Duygu Karakaş, Esra Köşnek, Ayla Ardora, Hazar Erulusoy, Selin Badem, Dilan Mutlu ve Elif Kaba
Gönüllü Koordinasyon Ekibinden de ben olmak üzere toplam 11 kişiyle gerçekleştirdik.
Daha önce ayrıntılarını duyurduğumuz atölyeler 2 Ekim’e kadar sürecek ve bu tarihte Galata da çeşitli performanslar halinde sunulacak. Gönüllü ekibi olarak görevimiz bu atölyeleri düzenli bir şekilde izlemek, ekip içi düzenli raporlarla edinilen bilgileri paylaşmak, ihtiyaç halinde atölyelere asistanlık yapmak ve asıl olarak 2 Ekim günü gerçekleşecek performanslar sırasında izleyicileri yönlendirmek ve bilgilendirmek.
Gönüllü Ekibi aynı zamanda projenin duyurulması ve izleyici geliştirilmesi konusunda da sorumluluk alabilecek. Gönüllüler atölyeler sürecinde değil ama 2 Ekim günü çalışmaları karşılığında (yol+yemek) harcırahlarını alabilecekler.
Süreç içerisinde doğabilecek extra ihtiyaçlar harcırah gerektirirse bunlar karşılanacak.
İletişimi sağlayabilmek için toplantı katılımcılarından oluşan bir mail grubu oluşturulması için Veritabanı Sorumlumuz Gizem Paksoy’dan bir grup kurmasını rica ettik.
Bu mail grubuna dahil olmak isteyen arkadaşlarımızın toplantılara katılımı gerekmektedir.
Bu aşamada yaptığımız görev dağılımı sonucunda ; Hazar 13 Eylül günü gerçekleştirilecek “Bir bellek alanı olarak Tiyatro” atölyesini izleyecek Atölye liderleriyle tanışarak edindiği bilgileri bizlerle paylaşacak.
Çağdaş Sanat Atölyesi için ; Ayla Ardora, Esra Köşnek ve Duygu Karakaş, Yeni metin Yeni Tiyatro Oyun yazarlığı Atölyesi içinse Gökçe Baş ve Hazar Erulusoy Ergene-koro atölyesi için de Selin Badem gönüllü oldu. Dilan Mutlu Gölgeli Masallar , Elif Kaba da Barın Yurt Atölye süreçlerini takip edecek.
Bu vesileyle tüm 2010 Gönüllülerine iyi bayramlar ve iyi tatiller diliyorum.
Volkan Akoluk
Etkinlik Koordinasyon Sorumlusu
5 Eylül 2010 Pazar
6 Eylül mü? u2 mu? Bizi mi bekliyor? E gidelim bari :P :)
Yağmurlu veya kapalı bir hava bizi bekliyor olacak. Stadın bir tarafı donarken, diğer tarafı sıcaktan pişecek ama hepimizin elinde ve beyninde çok güzel karelerin kalacağına eminim. Sizleri öper ve yarın için başarılar dilerim :)
PS: Pillerinizi,varsa ilaçlarınızı,kremlerinizi,zihinde ve enerjik olarak beklenen bedenlerinizi unutmayın.. :)
Yarın görüşürüz o zaman :D
1 Eylül 2010 Çarşamba
“1. Uluslararası İstanbul Trienali “Şehrin Gizli Dili” ve "Gençtopia S,M,L, XL " isimli sergiler 2 Eylül Perşembe günü saat 19.00’da Sanat Limanı’nda sanatseverlerle buluşuyor.-muş.
Tophane’deki Antrepo 5’i altı aylık bir çalışmayla yenileyerek, 19 Haziran 2010'da İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Sanat Limanı adıyla hizmete açtı.
“Aramızdaki Mekan” ve “Yunanistan’da Mimari Paralellikler: 19. Yüzyıl Geleneğinden 21. Yüzyıl Değişikliğine” isimli sergiler açılan 19 eylül 2010 tarihine kadar devam ediyor.
1. ULUSLARARASI İSTANBUL TRİENALİ “ŞEHRİN GİZLİ DİLİ”
Farklı kültür alaşımlarının ve çatışmalarının yaşandığı İstanbul’da, bir ayrılış gerekçesi ve buluşma vesilesi olarak, “yalnızlaşma-yabancılaşma-kimliksizleşme-dilsizleşme” kavramlarının etrafında üretilmiş resim, fotoğraf, düzenleme, heykel, video türlerinde yapıtların sergilendiği olan “Şehrin Gizli Dili” İsimli Sergi 2-19 Eylül Tarihleri Arasında Sanat Limanı’nda Görülebilecek.
HÜLYA YAZICI AKTAŞ, RAUF TUNCER, AYŞE D. TAŞKENT, UFUK DUYGUN, TACİ KÜNTÜZ,İPEK ŞENEL, RECEP AKAR, İLHAMİ ATALAY, HİLAL KÜNTÜZ, FATMA YILDIZ, DAVUT ÖZGÜL, MELİKE DEMİRKAYNAK, İDİL SALİHA, EMEL ERKAN, KIVANÇ BAŞKAN, ÖZLEM GÜZELYURT,NİHAN OĞUZ, AKBARS, MERYEM & VİLDAN YABANİGÜL, EMEL NEKAY, SENA AKTAŞ,BİRSEN KAR, HÜSEYİN GENÇ, SERAP SÖNMEZ ve sergi küratörü HÜLYA YAZICI AKTAŞ tarafından 1.Uluslararası İstanbul Trienali’ni için taşınabilir bir sergi olarak tasarlanan “Şehrin Gizli Dili” isimli sergi, Sanat Limanı’nın ardından 4 - 24 Ekim tarihleri arasında Eminönü – Hünkâr Kasrı’nda ve Taksim Metro İstasyonu’nda İstanbullularla buluşacak.
“GENCTOPİA S, M, L, XL” Sergisi
Gul Cagin ve Arzu Arda Kosar Istanbul’daki genc kusagin kimlik arayisini mixed media fotoğraf, video ve enstalasyon calismalariyla 2-19 Eylul, 2010’da İstanbul Avrupa Kültür Başkenti Sanat Limanı’nda sergileyecekler.
Sanatcilarin iki senelik bir zaman diliminde Istanbul’un Kucuk Armutlu semtinden bir grup gençle başlattiklari dialog sonucunda olusan, 2009’da sokak yerleştirmeleri ve graffiti calismalariyla baslayip, Nisan 2010’da interaktif kolaj calişmalariyla devam eden Coming of Age/ Kendini Bulma projesinin son ayagi olan Genctopia:S,M,L,XL sergisinde sanatçilar geliştirdikleri zihinsel haritalarla ötekileştirme/aynilaştirma süreçlerini inceleyerek Istanbul gençlerinin daha önceden varolan 'ötekileştirme' sinirlarini aşmak için geliştirdikleri kişisel ve sosyal formlari kaydedecekler.-miş.
İyi seyirler, mutlu geziler :)
İSTANBUL’DA KADINLAR İÇİN HUKUK MÜCADELESİ VEREN KADINLAR
İSTANBUL 2010 AVRUPA KÜLTÜR BAŞKENTİ AJANSI
ve
KADIN ESERLERİ KÜTÜPHANESİ VE BİLGİ MERKEZİ VAKFI
İSTANBUL KADIN – KADIN İSTANBUL PROJESİ
PROGRAM
18 Eylül 2010 - Cumartesi
Açılış: 13.00
Yer : Kadın Eserleri Kütüphanesi ve Bilgi Merkezi Vakfı
PANEL
"İSTANBUL’DA KADINLAR İÇİN HUKUK MÜCADELESİ VEREN KADINLAR"
Av. Selma ATABEK
Moderatör
Av. Ayten AĞIRDEMİR
İstanbul Barosu Kadın Hakları Uygulama Merkezi Deneyimleri
Av. Canan ARIN
Medeni Ve Ceza Hukukundaki Yenilikler
Av. Hülya GÜLBAHAR
80 Sonrası Kadınların Hukuk Mücadelesi
Av. Filiz KERESTECİOĞLU
Feminist Mücadele ve Hukuk Mücadelesinin Birlikteliği
--İKRAM--
__._,_.___